B-hout verbranden? B-hout hergebruiken!

In het artikel ‘Een tweede leven voor houtafval’, in GRAM nummer 7/8, stelt Peter Koers, commercieel directeur bij HVC, dat B-hout niet in de spaanplaatindustrie wordt verwerkt: ‘Daar is het niet geschikt voor. Maar het kan wel worden gebruikt voor verbranding…’

En, elders in het artikel: ‘Het B-hout gaat naar bio-energiecentrales, waar het wordt verbrand voor energie-opwekking.’

Vanuit zijn tijd bij Proav zou Peter Koers zich moeten herrineren. Dat B-hout wel degelijk in de spaanplaatindustrie word verwerkt. Zo exporteert een bedrijf als Houtbank Roosendaal b.v. jaarlijks 100.000 ton afvalhout, dat voor het grootste deel uit B-hout bestaat, bestemd voor de spaanplaatindustrie. En gebruikt Presswood B.V. te Ermelo B-hout om op grote schaal pallets en klossen te produceren.

In dat licht vraagt 2good2burn.com zich af wat men dan wel als 2e leven voor afval hout ziet? Als er duidelijke alternatieven voor zijn, waarom worden deze dan niet benut?

Wij weten dat een bedrijf zoals HVC een gigantische know-how heeft op het gebied van afvalverwerking en hergebruik. En zich ook inzet om afval zo goed mogelijk te verwerken zoals zij op het Seminar van Stichting Kringloop Hout vertelden.

Wat kan een reden zijn voor bedrijven om voor een bepaalde oplossing te kiezen?

 

 

 

 

This entry was posted in Biomassa, hergebruik, Recycling, Verbranding. Bookmark the permalink.

One Response to B-hout verbranden? B-hout hergebruiken!

  1. Pingback: Duurzaamheid is relatief | 2good2burn.com