Bedrijven niet klaar voor grondstoffenschaarste

Slechts een op de vijf bedrijven in ons land houdt rekening met de naderende grondstoffenschaarste. Dit staat in een artikel op de website onzeeconomie.nu en volgt uit de jongste Duurzaamheidsbarometer van PwC (PricewaterhouseCoopers).

Volgens PwC, zo gaat het artikel verder, vormt de schaarste op dit moment één van de belangrijkste risico’s voor de continuïteit van bedrijven. De bedrijven lijken zich hier onvoldoende van bewust. Een fundamenteel andere aanpak is nodig om überhaupt grondstoffen ter beschikking te houden.

Van belang hierbij zijn het veilig stellen van grondstoffen, grondstoffen zo duurzaam mogelijk winnen en grondstoffen efficiënter inzetten. Dit zijn drie pijlers die ook volgen uit de doelstelling van 2good2burn.com: verbrand geen afval waar hergebruik mogelijk is.

Het blijkt wel dat dit geen pre is, maar een must. Het punt van vrijblijvendheid is gepasseerd.

Het volledige artikel van onzeeconomie.nu leest u hier.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Bedrijven niet klaar voor grondstoffenschaarste

  1. Pingback: Grondstof: van bewustwording naar oplossing | 2good2burn.com